14:28 / 04.12.2021.

Autor: HRT/IMS/J.L.

HDZ: U Grmojinoj izjavi ni zrnca istine

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odgovorila je na izjavu Nikole Grmoje (Most) da su iz središnjice HDZ-a dobili poruke u kojima se prijeti ljudima otkazima ako potpišu referendum koji je pokrenuo Most. "Nikola “Ivermektin” Grmoja - u svojoj već svima dobro znanoj zloći i frustriranosti - ponovno sipa bezočne laži o HDZ-u, stranci koja je dobila i koja i dalje dobiva većinsko povjerenje hrvatskog naroda. U njegovoj najnovijoj nebulozi jednostavno nema ni slovca istine. No što smo drugo od njega i mogli očekivati", stoji među ostalim u objavi HDZ-a na Facebooku. 

"Mostov mitraljezac s ćorcima - gigant teških riječi, laži i uvreda, a liliputanac postignuća - i dosad je bio komičan u nezasitnoj potrebi da se ovako infantilno pravi važan: svaku svoju izjavu, ma koliko besmislena bila, proglašavao je “prekretnicom”, “presudnim trenutkom”, a svaki svoj populistički manevar, ma koliko bio jadan, “veličanstvenom pobjedom”. I tako nekoliko puta dnevno. Bio je komičan u svojoj opsjednutosti vlastitim egom te mržnjom prema stranci koja ga i u rodnom mu Metkoviću iz izbora u izbore uvjerljivo pobjeđuje, a sad je s novom laži postao - ridikulozan.

Žao nam ga je. Nije lako biti Grmoja, biti toliko iskompleksiran i opterećen samim sobom, pa se svako jutro buditi s jedinom mišlju o novoj laži kojom će pokušati nauditi HDZ-u. Na njegovu tugu, ni sad neće uspjeti. Kako kaže izreka iz doline Neretve - U Grmoje su kratke noge! Ali ne brinite se, Grmoja će i dalje mrziti i vrijeđati sve koji se ne dive njemu i njegovoj licemjernoj sekti koja se radi politikantskog profita poigrava tuđim životima", objavljeno je na Facebook stranici HDZ-a.

Habijan: Mostovci su politički profiteri na ugrozi zdravlja

- Nikola Grmoja i Most su "politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi", izjavio je u Varaždinu saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan komentirajući početak prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu kojom Most traži ukidanje COVID potvrda i Stožera civilne zaštite.

Ocijenio je da je cilj ove inicijative onemogućiti Stožer i državu da se dalje bore protiv pandemije te upozorio da bi odlučivanje dvotrećinskom većinom u Saboru usporilo brzo i učinkovito djelovanje.

- Možemo to usporediti s, primjerice, kako bi to bilo da je Sabor u Domovinskom ratu na dnevnoj bazi odlučivao o nekim potezima. Sada se radi o političkoj igri, niskom populizmu, o skupljanju vrlo jeftinih političkih poena. Most je na ovaj način pokazao da su politički profiteri na ugrozi ljudskog zdravlja i ovime su to i dokazali, rekao je.

Smatra da nije riječ ni o čemu drugom nego o "političkoj igri, niskom populizmu i skupljanju jeftinih političkih poena čime je Most pokazao da su politički profiteri na ugrozi ljudskog zdravlja".

Prisjetio se i njihovih poruka s nedavnog prosvjeda protiv COVID potvrda u Zagrebu i poručio kako su se prosvjednici smijali u lice svima koji su se u tom trenutku borili protiv koronavirusa.

- Tog dana kada su se oni smijali na glavnom zagrebačkom trgu, 63 naših sugrađana je preminulo. Oni su iznosili neke svoje prijedloge i jedan koji smo čuli je ivermektin, lijek za životinje protiv parazita. Je li to demokracija i ono što Most nudi kao alternativu, pita se Habijan siguran da hrvatski narod, koji svakodnevno daje podršku Vladi i HDZ-u, to ne želi.

Komentirajući navode Nikole Grmoje o porukama iz središnjice HDZ-a i prijetnjama otkazima onima koji će potpisati inicijativu, Habijan je rekao kako je Grmoja dio "najdemagoškije, najnevjerodostojnije i najlicemjernije skupine na društveno-političkoj sceni" nazvavši ga "gigantom u klevetama i lažima".

- Zaista je sramotno da jedna takva osoba u Hrvatskom saboru predstavlja hrvatski narod. Sramota za njega i sramota za tu nakupinu demagoga i licemjera, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!