Lucić: Nikada predsjednik od mene nije tražio da uskratim riječ ministru obrane

30.10.2021.

18:00

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

General zbora Josip Lucić, umirovljeni načelnik Glavnog stožera

General zbora Josip Lucić, umirovljeni načelnik Glavnog stožera

Foto: HRT / IMS

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj neće dati ostavku i demantira da ju je ponudio. Hranj se sinoć oglasio nakon sukoba predsjednika Republike i ministra obrane. 

Sukob predsjednika i ministra obrane

Sukob predsjednika i ministra obrane

Foto: Vijesti u 17 / HRT

Podsjetimo, ministar obrane zatražio je ostavku admirala Hranja jer mu je zabranjeno obraćanje u požeškoj vojarni na prisezi ročnika. Govor mu je zabranio predsjednik Milanović, uputivši cijeli niz kritika, ali i uvreda na račun ministra obrane. Premijer Plenković Milanovićev je potez nazvao "puzajućim državnim udarom".

Dan poslije nižu se reakcije. Evo što o sukobu kaže bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić: 

- Dvadeset godina bio sam u sustavu, od toga osam godina načelnik Glavnog stožera, gdje su se pojavljivale mnoge sporne situacije između predsjednika i premijera, predsjednika i ministara. Nikada nisam bio u situaciji da je predsjednik od mene tražio da uskratim riječ ministru obrane, kaže Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!