Hrvatska policija slavi svoj dan

08:32 / 29.09.2021.

Autor: HRT

Die kroatische Polizei feiert ihren Tag

Die kroatische Polizei feiert ihren Tag

Foto: Dnevnik / HRT

Blagdan je svetog Mihovila, zaštitnika policije, koja danas slavi svoj dan. U povodu toga na Policijiskoj akademiji u Zagrebu održat će se svečana akademija, a predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku će poslijepodne predati odlikovanja policijskim postajama te aktivnim i umirovljenim djelatnicima MUP-a.

Svečano obilježavanje Dana policije počelo je jutros na zagrebačkom groblju Mirogoju gdje je delegacije predvođena glavnim ravnateljom policije Nikolom Milinom te potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, položila vijence i zapalila svijeće. Nakon toga sve je preseljeno na Policijsku akademiju. Održana je sveta misa za sve poginule, preminule i nestale hrvatske redarstvenike, kao i za sve hrvatske branitelje. Misu je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Ono što se očekuje tijekom dana jest dodjeljivanje MUP-ovih godišnjih nagrada i priznanja. Puno je njih, ali mogu izdvojiti Antiterorističku jedinicu Lučko i Zrakoplovnu jedinicu MUP-a, izvijestila je za Dnevnik HTV-a Jelena Bokun.

- Hrvatski su policajci kroz brojne donacije i razne humanitarne i preventive akcije pokazali veliko srce, empatiju i čovječnost i to za najpotrebitije. Nasuprot tome, nimalo razumijevanja nismo imali za sve one prekršitelje zakona, naglasio je Nikola Milina, ravnatelj policije.


Dan policije čestitao je i premijer Andrej Plenković.

Čestitka ministra Božinovića i ravnatelja Miline 

- Zahvaljujemo vam na odgovornom, profesionalnom i stručnom doprinosu u održavanju povoljnog stanja sigurnosti u proteklih godinu dana, koju su obilježile zahtjevne okolnosti i sigurnosni rizici novog, ne potpuno predvidivog raspona. (...) Svakodnevno predano brinući o zaštiti ustavnopravnog poretka naše domovine, sigurnosti hrvatskih i europskih građana, kao i svih posjetitelja Lijepe Naše, još ste jednom pokazali sposobnosti i snagu zajedništva hrvatske policije te potvrdili da ste drugo ime sigurnosti, navode među ostalim, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!