HV ispred KB-a Dubrava postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp

14.11.2021.

14:28

Autor: T.D./HRT/Hina

Postavljanje kampa

Postavljanje kampa

Foto: F. Klen / MORH

Pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske počeli su postavljati samoodrživi ekspedicijski kamp na području Kliničke bolnice Dubrava, priopćio je MORH. Riječ je o samoodrživom ekspedicijskom kampu s 25 grijanih šatora i 200 kreveta za smještaj pacijenata za čije je postavljanje angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila.

Galerija
Postavljanje kampa, Foto: F. Klen/MORH
Postavljanje kampa, Foto: F. Klen/MORH

- Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području KB-a Dubrava, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

- U ovoj aktivnosti sudjeluje 65 ljudi, oko 30 različitih materijalno-tehničkih sredstava. Samo šatorsko naselje ćemo podići za tri dana, iza toga slijede tehnički detalji - izrada tunela i svih ostalih dijelova koji su i prije bili postavljeni, objasnio je brigadir Bruno Špoljar.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. godine do danas pružali su pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!