14:14 / 16.03.2022.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Hrvatski Caritas prikupio više od dva i pol milijuna kuna za Ukrajinu

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar

Foto: HTV / HRT

Hrvatski Caritas prikupio je od 24. veljače 2,5 milijuna kuna za pomoć stradalima od rata u Ukrajini, a u tijeku je prikupljanje materijalne humanitarne pomoći, izvijestila je ta humanitarna organizacija.

Registrirano je oko 44.000 poziva na donacijski telefon i Caritas će svu prikupljenu pomoć proslijediti Ukrajini.


Po pitanju prikupljanja materijalne humanitarne pomoći, navode da građani mogu svoje donacije dostaviti u skladišta Caritasa ili u župe.


Više informacija o lokacijama nalazi se na službenim stranicama. Za veće donacije mora se kontaktirati Hrvatski Caritas.


- Na području Hrvatske biskupske konferencije nad/biskupijski Caritasi već sudjeluju u zbrinjavanju i osiguravanju psihosocijalne pomoći, u suradnji s gradskim i županijskim društvima Hrvatskog Crvenog križa te lokalnim Stožerima civilne zaštite, stoji u priopćenju.


Navode da novčani dar za pomoć Ukrajini svi mogu donirati preko njihove internetske stranice, uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa sa svrhom uplate "pomoć Ukrajini" ili preko donacijskog telefona pozivom na broj 060-9010.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!