Hrvoj-Šipek traži podatke od svih 15 županijskih odvjetništava

02.09.2022.

09:59

Autor: T.V./HRT/Hina

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek

Foto: Patrik Macek/PIXSELL / Patrik Macek/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek zatražila je od svih 15 županijskih državnih odvjetništava, povodom ubojstva i pokušaja ubojstva u Novskoj i Gospiću, prikupljanje i analizu podataka o postupanju u predmetima kaznenih djela nasilja u obitelji i s njima povezanih kaznenih djela.

Dostavljeni podaci i postupanje državnih odvjetništava u navedenim predmetima bit će predmet posebne rasprave na proširenom Kolegiju Državnog odvjetništva RH, koji će se održati 8. rujna.

Prošireni Kolegij čine svi zamjenici glavne državne odvjetnice, svi županijski državni odvjetnici te čelnici posebnih državnih odvjetništava, koji će se održati 8. rujna, priopćio je DORH u petak.

Muškarac (54) je u srijedu u Novskoj ubio suprugu, a potom i sebe. Supružnici su imali razmirica, a prije 20-ak dana suprug je dobio i sudsku mjeru zabrane prilasku supruzi koja ga je prijavila za nametljivo ponašanje. Sud je izrekao zaštitnu mjeru koju je ubojica prekršio.

Muškarac (36) je koncem kolovoza u Gospiću pokušao ubiti suprugu i njenog prijatelja, nakon što je tjedan prije hićen zbog nasilja nad suprugom, ali je pušten samo uz zabranu približavanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!