11:31 / 09.03.2021.

Autor: HRT

"Imaš znanje, budi primjer! Cijepi se!"

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke

Foto: HTV / HRT

Predsjednici devet zdravstvenih komora predstavili su proglas upućen zdravstvenim djelatnicima "Imaš znanje, budi primjer! Cijepi se!". 

Proglasom su pozvali sve zdravstvene radnike koji se još nisu cijepili da se cijepe i tako dodatno ojačaju borbu koju kao društvo vodimo s epidemijom već godinu dana. Cilj je kampanje dodatno informiranje zdravstvenih djelatnika o važnosti i svim aspektima cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2.

- Svi smo svjesni da je borba protiv pandemije maraton, a ne sprint i da ćemo ovu borbu kao društvo i kao država dobiti samo uz zdrave zdravstvene radnike. Današnji podaci govore da se cijepilo oko 56% zdravstvenih radnika, ali taj broj raste iz dana u dan, poručio je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Nositelji kampanje su Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!