17:05 / 29.01.2021.

Autor: HRT

Plenković: Većina je stabilna, oporba nemoralna

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković ponovno se osvrnuo na današnji kaos u Saboru. Oporbu je nazvao nemoralnom jer je "srušila kvorum znajući da se jedan zastupnik HDZ-a trenutačno bori za život". To se ne zaboravlja, to je prljavo, nemoralno - dno dna, ponovio je. On to, dodaje, nikad ne bi napravio. 

- Danas smo u radu Sabora doživjeli potez bez presedana, potez koji nema nikakve veze s demokracijom, pristojnošću i kulturom. Potez koji ima samo jedan cilj, destabilizaciju i kreiranje kvazikriza radi malih probitaka stranaka. Sljubljena je krajnja desnica s ljevicom u Hrvatskoj. Propustili su, bez imalo moralnih skrupula, prihvatiti Zakon o obnovi od potresa, strateško proglašenje IGP-a u Jadranu i nacionalnu razvojnu strategiju. U situaciji kad je jedan zastupnik većine u bolnici, kazao je Plenković.

- Parlamentarna većina je stabilna. Imali smo čvrstu i otvorenu raspravu. Svi su, i naši partneri iz liberalnih stranaka - iskazali snažnu potporu većini, dodao je. Posebno je iskazan 'gotovo konsenzus' vezano za pitanje Hrvatske gospodarske komore. A ta tema nije uopće bila predviđena za glasovanje jer se nisu stekli uvjeti. Čeka se kontraprijedlog većine, što je sasvim uobičajeno, napomenuo je.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!