Jadrolinija prešla na zimski vozni red, karte jeftinije 20%

04.10.2022.

10:16

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska

Jadrolinija

Jadrolinija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Jadrolinija je od jučer prešla na zimski vozni red, što bi bio znak da je ljeto i službeno završilo. HRT-ova novinarka Regina Zubanović kazala je u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kako je u splitskoj trajektnoj luci jutros stanje mirno.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije u Splitu rekla je da zimski vozni red donosi linijske promjene, odnosno došlo je do reduciranja linija. 

Reducirane linije

Primjerice, Supetar je do sada imao dvanaest linija, u špici sezone čak četrnaest, a sada ima devet linija. Stari Grad je trenutno na četiri linije, a krajem listopada prijeći će na tri linije.

Vis je ostao na dvije linije, kao i Vela Luka i Lastovo. Šolta je na četiri linije.

Za katamaranske linije prema otoku Hvaru uz redovne države, postoje i dvije komercijalne, koje su zadržane do polovice mjeseca listopada. 

Cijene niže dvadeset posto

Cijene Jadrolinije vratile su se na zimske, odnosno cijene karata su snižene. Ivulić je naglasila kako cijene karata otočanima ostaju iste cijelu godinu, ostalim ljudima cijene karata niže su dvadeset posto.

Moraju li otočani ažurirati svoje podatke, primjerice kartice? Ivulić je istaknula kako otočani imaju svoje otočne iskaznice, a svaku promjenu trebaju ažurirati kod Agencije za obalni linijski prijevoz.

Učenici, studenti, umirovljenici i starije osobe od 65 godina i dalje imaju besplatni prijevoz.

Zimski plovidbeni red traje do 31. prosinca 2022.

Zimski plovidbeni red traje do 31. prosinca 2022. godine, a onda se ažurira. Ivulić je dodala kako novi plovidbeni red stiže 1. siječnja 2023., koji se usuglašava s Agencijom za obalni linijski prijevoz i lokalnim zajednicama.

- Što se tiče otoka Brača, tu će biti promjena, jer nam je slika na terenu sve pokazala. Tu su i ostali otoci, te vjerujem da će tu biti promjena, poručila je Ivulić.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!