Jandroković ne vjeruje u uspjeh inicijative smjene ministra Beroša

14:08 / 19.04.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Jandroković ne vjeruje u uspjeh inicijative smjene ministra Beroša

Jandroković ne vjeruje u uspjeh inicijative smjene ministra Beroša

Foto: Studio 4 / HRT

I danas se propituje budućnost Vilija Beroša u vladi, premijer Plenković je već jutros u Topuskom rekao kako će braniti ministra ako oporba pokrene postupak opoziva. Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, izrazio je kako ne vjeruje uspjeh ove inicijative oporbe.

- Vidio sam iz medija da SDP priprema tu inicijativu, u proteklih 5 godina su imali deset takvih inicijativa i rezultat je 10:0, sada će vjerojatno biti i 11:0 za vladajuće u odnosu na oporbu, izjavio je Jandroković.

Dodao je kako oporba ima pravo pokretati takvu inicijativu.

- Moj dojam je da to čine u prvom redu zbog lokalnih izbora. Traže svoj prostor, žele nametnuti teme koje njima politički odgovaraju. Ovisno o tome kada prijedlog pristigne će sukladno biti uvršten u dnevni red, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

- Procedura je takva da nakon uvrštavanja u dnevni red vlada mora u roku od osam dana odgovoriti, a predsjednik sabora mora staviti na dnevni red raspravu u roku između 7 i 30 dana, dodao je.

- Vidjet ćemo kada će doći inicijativa i sukladno tome ćemo uvrstiti u dnevni red i provesti rasprave, rekao je Jandroković i još jednom ponovio da je uvjeren da ova inicijativa oporbe neće biti uspješna.

Dodao je kako misli da ministar Beroš radi dobar posao i da mu nije lako jer nitko nema iskustva s ovom situacijom, pa da ako se i dogodi kakav propust Jandroković kaže da on za to ima razumijevanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!