Jandroković: Pridržavajte se mjera, nitko ih nije iz hira osmislio

07.08.2021.

13:06

Autor: HRT

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: HRT / IMS

S 233 nova slučaja zaraze koronavirusom, epidemija se i dalje širi u našoj zemlji. Preminula je još jedna osoba, a raste broj hospitaliziranih i pacijenata na respiratoru. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković još je jednom pozvao građane na poštovanje epidemioloških mjera u borbi protiv koronavirusa. 

 

- Nitko nije iz hira osmislio te mjere, nego je pokušavao kroz balans otpuštanja ali i određene kontrole i nadzora doći do toga što imamo sada. Apeliram na sve da se držimo mjera, da budemo razboriti, da ne pretjerujemo tamo gdje ne treba, ali i da ne narušavamo ono što smo teškom mukom do sada izgradili. Nadam se da će sezona trajati ne samo 8., nego i 9. mjesec, a tome svi možemo dati doprinos, poručio je.

Samo u Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Europa bilježi sve veći broj zaraza kolumbijskim sojem, a Australija je u subotu potvrdila rekordan broj novih zaraza ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!