Jandroković: Radi se o destrukciji; Beljak: Odlično se osjećam

20.04.2023.

19:36

Autor: HRT

Izgred u sabornici

Izgred u sabornici

Foto: HTV / HRT

Svađe i izbacivanja iz sabornice uoči jučerašnjeg izglasavanja izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira komentiraju se i danas. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da je "ispod svake razine" verbalni sukob s Mirom Buljem, a zatim i sa Željkom Sačićem i Krešom Beljakom koji su bili nezadovoljni njegovim vođenjem sjednice. Pritom su izgovorene teške riječi i uvrede.


- Odlično se osjećam i evo žao mi je što sam toliko isprepadao gospodina Jandrokovića, jedino to mi je žao, a sve ostalo mi nije žao. Rekao sam mu što ga ide jer je bezobrazan, jer je jednostavno iskompleksirana osoba koja koristi poziciju moći na način da ušutka sve one koji se njemu ne sviđaju, rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

- To je dno na koje se čovjek koji je normalan ne želi spuštati... Nema tu ideja, nema tu programa, nema tu ni svjetonazora. Ovdje se radi isključivo o destrukciji, o namjeri da se kroz te izjave drugoga dehumanizira, diskreditira... Protiv toga se trebamo kao društvo boriti, komentirao je Jandroković.


Povišene tonove u sabornici i izjave koje su slijedile komentirao je uoči sjednice Vlade i premijer Andrej Plenković.

- Ocjenjujemo neprimjerenim nastupe i izjave pojedinih oporbenih saborskih zastupnika jučer prigodom rasprave o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje su povećane novčane kazne i smatramo da je to nedopustivo, a naročito agresivni pristup koji je bio upućen prema predsjedniku Hrvatskoga sabora, rekao je Plenković u uvodnom dijelu Vladine sjednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!