11:45 / 13.10.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Jandroković: U četvrtak o Švebovu izboru, o Antikorupcijskoj strategiji idući tjedan

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izvijestio je zastupnike da se mijenja plan rada za ovaj tjedan, pa će se u četvrtak umjesto o Strategiji sprječavanja korupcije do 2030. raspravljati o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a.

O predloženoj Strategiji raspravljat ćemo idući tjedan, najavio je Jandroković, zbog čega je prosvjedovao Nikola Grmoja (Most).

Prosvjedujem što se miče Strategija, a uvrštava izbor ravnatelja HRT-a, pogotovo ako se u obzir uzmu sve optužbe koje mu se stavljaju, pogotovo ozbiljne sumnje u sukob interesa, rekao je zastupnik i predložio da se o Strategiji raspravlja sutra, a Švebov izbor odgodi.

Tražio je da se njegov prijedlog stavi na glasovanje, no Jandroković mu je odgovorio da toga nema jer točka nije u hitnoj proceduri, a da se on može žaliti Odboru za Ustav i Poslovnik.

Jandroković je najavio i da će Sabor danas kao četvrtu, dodatnu točku, raspraviti prijedlog o razrješenju i imenovanju tajnika Sabora Davora Orlovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!