Odbor za medije i na novoj sjednici predložio R. Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a

13.10.2021.

11:04

Autor: HRT/IMS

Robert Šveb

Robert Šveb

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Robert Šveb predloženi je kandidat saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije za funkciju glavnog ravnatelja HRT-a, za njega je glasalo svih sedam članova odbora vladajuće većine.

Na jučerašnjoj sjednici naime nije bilo kvoruma pa je sjednica jutros ponovljena te je nakon jednosatne rasprave, u kojoj su oporbeni članovi imali primjedbe na zakonitost natječaja, ali i istaknuli svog kandidata, provedeno glasovanje o kandidatu.

O predloženom kandidatu saborski zastupnici glasovat će na plenarnoj sjednici u petak.

- HDZ predlaže kandidata Roberta Šveba koji ima 20 godina radnog iskustva u sustavima, koji zna što je organizacija multimedijskog karaktera i što je potrebno da se pruži kvalitetna javna usluga, kazao je Mario Kapulica (HDZ).

Dodao je i da je Šveb "svjestan da HRT mora dati snažniji poticaj kreativnoj industriji" te da je u svom programu najavio da će u upravljanje ljudskim potencijalima uvesti moderna načela koja će privući stručnjake i medijski prepoznatljive osobe.

Vili Matula (Možemo) predložio je Darija Špelića kao kandidata za glavnog ravnatelja HRT iza kojeg stoji zeleno-lijeva koalicija, no za njegovo imenovanje nije bilo glasova.

- Za mene osobno nema nikakve sumnje da je ovdje u ovoj atmosferi koju smo doživjeli na onoj sjednici i u svojoj je kandidaturi Dario Špelić jedini, ali stvarno potpuno točno, pogledajte ponovo kako je oslikao današnje stanje na televiziji, rekao je Matula. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!