Bez dogovora o povećanju plaća medicinskim sestrama i tehničarima

06.06.2023.

16:32

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Topolnjak o pregovorima za povećanjw plaća medicinskim sestrama i tehničarima

Topolnjak o pregovorima za povećanjw plaća medicinskim sestrama i tehničarima

Foto: Vijesti / HRT

U Ministarstvu zdravstva nastavljeni su pregovori o povećanju plaća medicinskim sestrama i tehničarima, nakon što je Vlada jučer obećala da će rasti plaće za više od 200.000 zaposlenih u javnoj i državnoj službi. Nakon duga tri sata, dogovor nije postignut. 


Sindikati za Vladinu ponudu kažu da su tek djelomično zadovoljni i da će o njoj raspravljati sa svojim članstvom. Ne odustaju ni od pregovora o granskom kolektivnom ugovoru pa će na sastanak ponovno za 10 dana.

- Od strane ministarstva smo očekivali da će biti neke konkretnije ponude, ali konkretnih ponuda nije bilo. Očekivali smo da će to biti novčani iznos i da ćemo dobiti podatak koliko je predviđeno novaca za  za ovaj naš članak 55, 56, 57 i 58. Prijedloga u ovom trenutku nije bilo, ali će se taj izračun napraviti do sljedećeg sastanka, izjavio je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!