Kako se glasalo u vijećima mjesnih odbora Kozari puteva i Kozari boka?

17.05.2021.

13:36

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Rezultati izbora za vijeća mjesnog odbora u Kozari putevima i Kozari boku u Zagrebu posebno su zanimljiva ako se zna da je ondje bivši gradonačelnik Milan Bandić imao veliku potporu birača. Danas je situacija ponešto drugačija. U Kozari putevima su mu i dalje vjerni, ali je u Kozari boku platforma Možemo! odnijela najveći postotak birača. 


Nositelj liste BM 365 - Stranke rada i solidarnosti Denis Tabaković tako u Kozari putevima ima 36,77% glasova, Filip Knežević i koalicija HDZ, HSLS i HSU 22,98%, a Nives Milješić i politička platforma Možemo! na trećem su mjestu s 18,56% glasova.


Rezultati izbora za vijeće mjesnog odbora Kozari Putevi u Zagrebu

Rezultati izbora za vijeće mjesnog odbora Kozari Putevi u Zagrebu

Foto: HRT/Zagrebački izbori / HTV

Vijeće mjesnog odbora za Kozari bok ima pak obrnutu situaciju. Platforma Možemo! s nositeljicom liste Antonijom Komazlić ima 33,64% potpore birača, na drugom mjestu je Joso Barišić koji je na čelu koalicije HDZ, HSLS, HSU-a, a tek na trećem mjestu je stranka bivšeg gradonačelnika Bandića. S nositeljem liste Mladenom Sertićem stranka BM 365 osvojila je 28,57% glasova birača. 

Rezultati izbora za vijeće mjesnog odbora u Kozari Boku u Zagrebu

Rezultati izbora za vijeće mjesnog odbora u Kozari Boku u Zagrebu

Foto: HRT/Zagrebački izbori / HTV

U Zagrebu je u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Tomislav Tomašević (MOŽEMO! - POLITIČKA PLATFORMA, ZAGREB JE NAŠ!, NL, Zelena alternativa - ORaH, ZA GRAD) osvojio 45,15% potpore birača, a Jelena Pavičić Vukičević ("365 STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI") na trećem je mjestu s 11,10%. U drugi krug izbora s Tomaševićem će ići Miroslav Škoro (Domovinski pokret, Zelena lista) koji je osvojio 12,16%. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!