16:54 / 22.07.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Staničić: Sezona na razini 65% u odnosu na 2019.

Dubrovnik, 2021.

Dubrovnik, 2021.

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Kako će novo pooštravanje mjera na Jadranu utjecati na turističku sezonu, doznali smo od direktora Hrvatske turističke zajednice. 

S njim je u Dubrovniku, koji je sada na 50 posto turističkih rezultata u odnosu na prijekrizna vremena, razgovarao naš Vicko Dragojević

- Trebamo svi biti svjesni situacije u kojoj se odvija ovogodišnja sezona. Do jučer smo bili u zelenom, sada smo u narančastom, pozdravljam mjere u smislu očuvanja aktualne situacije, ističe Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističe zajednice. 

Poznati su svi uvjeti, nadam se da će turistička sezona biti uspješna, ako će se ljudi pridržavati pravila, dodaje Staničić. 

- Teško je bilo što prognozirati, rekli smo da je osnovna pretpostavka da budemo fleksibilni. Sve što bude rast u odnosu na prošlu godinu bit će uspjeh. Planiramo sezonu završiti na razini 65% u odnosnu na 2019., ističe Staničić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!