Kapović: Hrvatska nije pravna država

21.05.2021.

14:11

Autor: Studio 4/IMS/HTV/A.P.C.

Kristijan Kapović, dugogodišnji načelnik Vira

Kristijan Kapović, dugogodišnji načelnik Vira

Foto: Studio 4/IMS/HTV / HRT

Dugogodišnji načelnik Vira Kristijan Kapović čija je lista na lokalonim izborima prošle nedjelje osvojila gotovo od 70% glasova birača, na izborima za općinsko vijeće zbog pravosudnih prepreka nije mogao biti nositelj liste, no unatoč tome, ta je lista bila bez konkurencije. Gostujući u Studiju 4 HTV-a rekao je Kristijan Kapović rekao je kako je zaista zadovoljan rezultatima i zbog toga što je nastavljen dvadesetogodišnji kontinuitet. 

- Nakon pet mandata za načelnika onemogućen sam iz pravosudnih razloga, ali moramo otvoreno reći, nakon 22 godine sudjelovanja u javnom životu, od kojih 18 godina kao načelnik,  ponovit ću - Hrvatska nije pravna država. Pravosuđe i represivni aparat u političkim su rukama i služe za političke obračune, odnosno, ja bih otvoreno rekao, za reketarenje, izjavio je Kapović.

Dodao je da je on 16 godina bio jako glasan oko toga i prozivao sve mjerodavne da ne rade svoj posao, jer je, kaže, "bio u poziciji koja je rijetka za ljude koji se bave politikom, a to je materijalna neovisnost."

Što se tiče rezultata njegove liste u  Viru, kazao je da su imali dobar tim.


- Imali smo dobru ekipu, koja je sa mnom više od 15 godina, tim relativno mladih ljudi. Obiteljski sređeni ljudi preuzeli su odgovornost - Marino Radović kao kandidat za gradonačelnika u prvom je krugu dobio 49,84 posto, a sada zbog  tri glasa idemo u drugi krug, rekao je, dodajući  kako je siguran u potvrdu premoćne pobjede 30. svibnja. 

- Nositelj liste za Općinsko vijeće Antonio Vučetić dobio je premoćnu potporu građana i sedam od ukupno 13 mandata, znači apsolutnu većinu, kazao je. Dodao je da su HDZ i SDP svedeni na "ostatke ostataka" s po jednim mandatom svaki.  


Zaključio je da se ono što je "velika i glasna" oporba s onim što je proteklih devet godina radila u Općinskom vijeću očito zgadila građanima. 


- Samo razvoj, samo činjenica da stavljamo čovjeka na prvo mjesto može dobiti rezultat u kontinuitetu i očuvati biračku bazu na svakim izborima, a to smo mi dokazali. Ono što je novina u toj priči jest to da smo najavili da ne idemo samo na općinske izbore u Viru, nego u koaliciji s nezavisnim listama s područja grada Paga, Posedarja, Biograda, Stankovaca, zadarskih otoka i drugih općina i dobili smo podršku nezavisnih kandidata, složili smo koaliciju s HSLS-om, HNS-om i DSU. Ta koalicija, s nositeljem mojim zamjenikom Antonijom Vučetićem, na županijskoj je razini dobila tri mandata, više od 2 000 glasova. Imamo klub, i to klub odlučujući za formiranje  vlasti, poručio je Kristijan Kapović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!