13:33 / 21.05.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Matija Posavec treći put župan

Matija Posavec, međimurski Župan primio službene rezultate za 3. mandat

Matija Posavec, međimurski Župan primio službene rezultate za 3. mandat

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Matiji Posavcu koji je u prvom je krugu lokalnih izbora ostvario najbolji rezultat od svih kandidata za župana u Hrvatskoj, a u 11 općina i gradova Međimurske županije podršku veću od 70 posto za treći mandat, u Čakovcu su predani službeni rezultati izbora.

Rezultate izbora za župana i za Županijsku skupštinu Matiji Posavcu predao je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek, naglasivši da Povjerenstvo nije zaprimilo nikakve prigovore na rezultate.


Matija Posavec, kojemu će ovo biti treći mandat na čelu Županije, izrazio je zadovoljstvo najvećom podrškom dosad, i za župana i za Županijsku skupštinu. Na prošlim lokalnim izborima Posavec je kao kandidat za župana osvojio 59, a sada 65 posto, što je za 2 604 glasova birača više. Potpora njegovoj listi za Županijsku skupštinu porasla je s 37 na 59 posto, što je 9 000 glasova više.


- Osobito mi je drago da je podrška za funkciju župana od 25 općina i gradova u Međimurskoj županiji u njih 19 iznad prosjeka, odnosno u 11 općina i gradova podrška za župana je veća od 70 posto, kazao je Posavec.


- U izborima za Gradsko vijeće  Čakovca lista je pobjednička i osvojila je 39 posto glasova, a kandidatkinja koju podržavam borit će se u drugom krugu, rekao je međimurski župan.


Dodao je da su respektabilni rezultati ostvareni i u mjesnim odborima te da će ukupno na području gradova i općina u Međimurskoj županiji. Nezavisna lista Matija Posavec imat će 109 vijećnika.


- Od 37 vijećnika, koliko će u ovom novom sazivu imati Županijska skupština, lista koju sam predvodio će imati 23 vijećnika. To je jedna stabilna pozicija u predstavničkom tijelu, istaknuo je Posavec kazavši da su postignuti rezultati poruka građana da su zadovoljni dosadašnjim radom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!