Osumnjičenom za ubojstvo na Lemić Brdu određen istražni zatvor

18.09.2022.

Zadnja izmjena 12:06

Autor: M.M./Hina/HRT

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo na Lemić Brdu

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo na Lemić Brdu

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Šezdesetosmogodišnjem muškarcu, osumnjičenom da je u petak navečer iz vatrenog oružja pucao po naselju Lemić Brdo i pritom ubio 65-godišnjaka te ranio još jednog muškarca iste dobi, određen je istražni zatvor od mjesec dana, potvrdio je Hini sudac istrage Mladen Kosijer sa Županijskog suda u Karlovcu.

Takva je odluka donesena na prijedlog državnog odvjetnika Mladena Krajačića.

Sudac Kosijer dodaje da se tijekom saslušanja osumnjičeni branio šutnjom i da mu je po službenoj dužnosti dodijeljen odvjetnik Mario Karaica.

Osumnjičenik je u petak oko 18.30 došao do obiteljske kuće 65-godišnjaka te ga usmrtio iz vatrenog oružja. Zatim je otišao do kuće drugog 65-godišnjaka i ranio ga hicem. Ispalio je više hitaca prema obiteljskim kućama te na kraju zapalio krovište na svojoj kući. Uhićen je kad se htio udaljiti vozilom, izvijestila je u subotu karlovačka policija.

Na terenu je bilo više policijskih timova, i to pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije PU karlovačke, koji su ubrzo locirali osobu te uspostavili "prvi prsten" osiguranja i stavili potencijalnog počinitelja pod nadzor, precizirala je policija.

Budući da je bio naoružan i nije bilo poznato ima li u kući još osoba kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko, koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!