KB Dubrava: Počinju raditi ambulante, vraćanje bolnica u normalu

04.06.2021.

10:10

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

KB Dubrava: Počinju raditi ambulante, vraćanje bolnica u normalu

KB Dubrava: Počinju raditi ambulante, vraćanje bolnica u normalu

Foto: Studio 4 / HRT

Mislim da ćemo uskoro početi i s radom operacijskih dvorana, time bi odteretili ostale bolnice u gradu Zagrebu, poručio je Darko Chudy, neurokirurg KB Dubrava i za HTV-ov Studio 4 govorio o vraćanju bolnica u normalu.

Od sljedećeg tjedna bolnice u Hrvatskoj će polako prijeći na takozvani normalan rad. Trebao bi se povećati obujam rada za pacijente koji nisu covid pacijenti. Jedna od njih je i KB Dubrava, covid bolnica koja bilježi sve manji broj covid bolesnika.

- 7. lipnja otvaraju se poliklinike što znači počinju raditi ambulante koje su do sad radile na udaljenim radilištima, Zavod za neurokirurgiju ima ambulantu u Domu zdravlja Kruge, čime im i ovom prigodom zahvaljujem što su nam ustupili prostor za pregledavanje naših pacijenata, rekao je Darko Chudy, neurokirurg KB Dubrava.

- Mislim da ćemo uskoro početi i s radom operacijskih dvorana, time bi odteretili ostale bolnice u gradu Zagrebu koje rade ovako diferentne operativne zahvate kao što rade kirurzi u KB Dubravi, dodao je.

KB Dubrava do daljnjeg ipak zadržava covid odjel "zlu ne trebalo".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!