12:13 / 27.09.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

KBC Sestre milosrdnice: Osumnjičeni za ubojstvo djece stabilno

Nezapamćen zločin

Nezapamćen zločin

Foto: Dnevnik / HRT

Osumnjičeni za prekjučerašnje ubojstvo troje vlastite djece u zagrebačkom naselju Mlinovi još je u bolnici, stabilnog stanja. Nakon otpuštanja, koje se očekuje sutra, provest će se kriminalističko ispitivanje koje bi trebalo rasvijetliti detalje monstruoznog zločina te omogućiti daljnje postupanje s osumnjičenim. 

- Osoba, odnosno roditelj za kojeg sumnjamo da je počinio ova tri teška ubojstva, nalazi se još uvijek pod liječničkim nadzorom, a policija je stalno prisutna u bolnici, a kada bude otpušten, policija će nastaviti kriminalističko istraživanje. U međuvremenu policija prikuplja obavijesti, prikuplja potrebne dokazne radnje, provode se potrebna dokazna vještačenja kako bi se do kraja rasvijetlile okolnosti ovog, jednog od najstrašnijih zločina u RH, naglasio je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Dodao je da policija dosad nije postupala prema osumnjičenom počinitelju zbog obiteljskog nasilja ili drugih kaznenih djela te da će osumnjičenik nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Upitan kakve su šanse da će osumnjičeni roditelj biti hospitaliziran u psihijatrijsku bolnicu, Milina je odgovorio da to ne ovisi o policiji već o procjeni nadležne zdravstvene ustanove.
   

Harald Kopitz, (56) austrijski državljanin, osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i zatim pokušao samoubojstvo.

Prema izvješću policije, Kopitz je pronađen u subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, a na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece, dok je Kopitz prevezen u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Županijsko državno odvjetništvo nakon očevida priopćilo je da postoji osnovana sumnja da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece.


Priopćenje KBC-a Sestre milosrdnice

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr.s c. Davor Vagić, dr. med., priopćio je da je pacijent i dalje smješten u Jedinici intenzivne skrbi Klinike za unutarnje bolesti i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije su mu stabilne. Prije otpuštanja pacijenta iz bolnice i preuzimanja za daljnje postupanje policije, danas će se obaviti dodatne pretrage zdravstvenog stanja pacijenta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!