U KBC-u Sestre milosrdnice više nema testiranja bez najave

27.10.2021.

21:02

Autor: P.F./Hina

Gužva za testiranje

Gužva za testiranje

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Iz KBC-a Sestre milosrdnice izvijestili su da je u tijeku cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv covida-19 za sve zaposlenike, a da su za pacijente, zbog velikog priljeva na testiranje na covid-19, uveli naručivanje.

Pacijenti se mogu naručiti na testiranje putem obiteljskog liječnika ili putem centralnog naručivanja na e-mail adresu: covid.testiranje@kbcsm.hr, izvijestili su i dodali kako su sve upute na webu KBC Sestre milosrdnice.

Zamjenik ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Neven Tučkar rekao je da su krenuli s trećom dozom cjepiva protiv covida-19 kako bi povećali stupanj zaštite od zaraze zaposlenika, a svim pacijentima koji borave ili dolaze u bolnicu stvorili što sigurnije okružje.

Dodao je kako su u KBC-u i ranije imali vrlo visok postotak cijepljenih djelatnika, dok je od uvođenja obveznih EU digitalnih covid potvrda cijepljeno još više osoba.

- Cjepivo se do sada pokazalo kao najučinkovitija zaštita od zaraze i težih oblika bolesti, ali i smanjuje mogućnosti prijenosa virusa na druge osobe, rekao je Tučkar.

Dodao je kako se necijepljeni zaposlenici odgovorno redovito podvrgavaju testiranju prilikom dolaska na posao.

- Samo tako možemo pacijentima, uz njihovu punu suradnju u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera tijekom dolaska i boravka u bolnici, stvoriti sigurne uvjete za liječenje u našoj ustanovi, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!