16:24 / 10.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Kineski premijer u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kineski premijer doputovao je u Dubrovnik, na dvodnevni summit 16+1 na kojemu će se održati poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine.
Kineski premijer doputovao je u Dubrovnik, na dvodnevni summit 16+1 na kojemu će se održati poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine. Inicijativu 16+1 Kina smatra integralnim dijelom svog megaprojekta "Jedan pojas, jedan put" - suvremenog Puta svile i jednog od najambicioznijih projekata u povijesti.

- VIDEO: Kineski premijer Li Keqiang završio posjet Zagrebu
- Neviđene mjere sigurnosti za kineskog premijera
- "Hrvatska je još 2009. mogla postati dio investicijske karte Kine" 
- Hrvatska i Kina jačaju međusobnu trgovinu i ulaganja 
- "Riječ je uistinu o jednom prekretničkom posjetu" 

U Dubrovnik su stigli i šefovi 16 država srednje i istočne Europe. Sigurnosne mjere su na najvišoj su razini i angažirano je oko 900 policajaca.

Kao i u Zagrebu, građane očekuju česti prekidi u prometu. U četvrtak je predviđen obilazak gradilišta Pelješkog mosta, koji gradi kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation. Bit će postavljen  128-metarski pilot, najduži na mostu.

U petak se u Dubrovniku održava skup "Kina + 16".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!