Klisović: Isti problemi koji su mučili SDP, muče i Zagreb

22.02.2021.

09:28

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Klisović o budućnosti SDP-a i izborima u Zagrebu

Klisović o budućnosti SDP-a i izborima u Zagrebu

Foto: Studio 4 / HRT

"Ja sam samo dio reformskog procesa unutar SDP-a, jedno lice koje će ga na ovim izborima predstavljati i pokazati na koji način planiramo funkcionirati u budućnosti", rekao je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba i govorio o promjenama unutar SDP-a i planovima za Zagreb.

- Moja kandidatura za gradonačelnika grada Zagreba simbolizira novi, reformirani SDP koji se odmakao od dosadašnjih loših praksi koje su nas do parlamentarnog poraza u srpnju, izjavio je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Prakse koje su jedan dio članstva preusko vezale uz gospodina Bandića, njegove interesne skupine, njegovu stranku i sve ono što on simbolizira u ovom gradu, dodao je.

Kaže kako je čelništvo SDP-a, pod vodstvom Grbina odlučilo vrlo ozbiljno reformirati stranku. Dodaje da su zato i raspuštena tijela organizacije u Zagrebu, ali članstvo je i dalje tu i želi "kvalitetnu, konstruktivnu kampanju u kojoj ćemo pobijediti i mene vide kao kandidata koji to može iznijeti".

- Ja sam samo dio reformskog procesa unutar SDP-a, jedno lice koje će ga na ovim izborima predstavljati, i pokazati na koji način planiramo funkcionirati u budućnosti, kaže Klisović.

U platformi "Možemo" vidim partnera, vidim mnogo podudarnih stavova u rješavanju gradskih pitanja i mislim da ćemo jako skladno funkcionirati u budućnosti kada budemo vodili grad u partnerstvu, kaže Klisović.

Dodaje kako su stare prakse SDP-a odvratile njihove glasače od njih, te da je "Možemo" nastao kao odgovor na manjkavost SDP-a. Misli da povjerenje građana neće biti lagano pridobiti, ali da će brzina i spremnost na reformu uvjeriti građane da daju svoj glas.

- Isti ti problemi i prakse koje su mučile SDP muče i Zagreb. U Zagrebu je i puno gore jer je i puno više novca, zaključuje Klisović.

Na pitanje zašto misli da veliki dio građana ipak ne voli vidjeti svog gradonačelnika da sjedi za kosilicom, Klisović odgovara da je to "zato što je to PR, improvizacija i ulaganje u imidž jednog čovjeka, a ne rješavanje stvarnih briga grada".

- Hoću biti među građanima, hoću biti s građanima i želim biti za građane. Zato moram sustavno odrediti plan, da građani znaju kad će koja ulica doći na red i kada će se to sanirati i riješiti, kaže Joško Klisović.

Grad vapi za obnovom. Mnogi nisu spojeni na kanalizaciju. U 21. stoljeću 8 posto kućanstava nije spojeno na vodovodnu mrežu i nemaju pitku vodu.

Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

- To ću promijeniti. Sustavno upravljanje gradom , po najboljim europskim praksama, uz korištenja izvora i financiranja koje ova gradska uprava i gradonačelnik nisu koristili, kaže Klisović.

Klisovićev program spominje i organizaciju vrtića unutar velikih kompanija po visokim standardima uz olakšice ili subvenciju grada.

- Grad dobiva zbrinjavanje većeg broja djece u kvalitetnim uvjetima i rasterećenje pritiska na gradske vrtiće u kojima je premalo mjesta, objašnjava Klisović.

Kaže kako treba graditi i nove vrtiće, ali da to ne ide preko noći i da nije realno očekivati 100 novih vrtića u godinu dana, ali je ovo rješenje u  međuvremenu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!