Kandidati za gradonačelnika Vukovara

21.02.2021.

21:22

Autor: Ines Milanković/Dnevnik/P.F./HRT

Vukovarska panorama

Vukovarska panorama

Foto: Dnevnik / HRT

Manje od tri mjeseca dijeli nas od lokalnih izbora. U utrci za gradonačelnika Vukovara sve je više kandidata, a obećanja koja daju građanima vrlo su slična. Većina ih tvrdi da Vukovar može i mora više - Nova radna mjesta i pogled u budućnost ključne su točke skorih kampanja.

Izborna utrka službeno nije počela, no kandidati za gradonačelnika Vukovara u niskom su startu. Za većinu njih - nova radna mjesta prioritetno su pitanje.

- Za to je nužno prije svega i atmofera i klima kako investitori ne bi zaobilazili grad Vukovar i odlazili u druga područja RH. Transparentnost i dostupnost gradskih i javnih institucija kako bi upravo oni najbolji među nama dobili priliku da pokažu svoja znanja i naravno, ono što nam je najbitnije, a ujedno i najbolnije - pitanje nestalih, smatra HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara Nikola Mažar.

- Osnovna je transparentnost- svaka isplata iz gradskog proračuna javno dostupna svim građanima, druga je poljoprivredni proizvodi od lokalnih proizvođača u vrtićima i našim školama i treća je borba za svako radno mjesto, rekao je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara Nenad Bučko.

Aktualni gradonačelnik Ivan Penava danas ne želi pred kamere.

- Već godinama otvoreno i transparentno prezentiram svoju politiku, djelovanje, ciljeve i rezultate istih. Cijela je Hrvatska upoznata s mojim težnjama i s onim na čemu kontinuirano inzistiram još od svog prvog mandata, a lokalni izbori koji se bliže ne donose ništa novo u tom smislu, poručio je pisanim putem.

Fotelju mu nastoji preuzeti i bivši gradonačelnik, koji očekuje novu priliku.

- Za vrijeme mog mandata su se izgradile dvije tvornice, a u vremenu nakon mene ni jedna. Ne znam zašto najveći komunalno-infrastrukturni projekt iz EU fondova od 450 milijuna kuna nije završen,  pročistač 7 godina to stoji nezavršeno. Zašto ušće Vuke nije završeno?, pita nezavisni kandidat Željko Sabo.

Razvoj turizma, gospodarstva i posebice zajedništva - ono je čemu kandidati pridaju posebnu pozornost.

Neslužbeno, nezavisni kandidat na listi SDP-a bit će Damir Maduna, kojeg će stranka predstaviti već idućeg tjedna.

A SDSS će na skorim izborima ponuditi samo kandidata za zamjenika gradonačelnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!