15:29 / 08.04.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Komora socijalnih radnika apelira na prekid govora mržnje

Antun Ilijaš, predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika

Antun Ilijaš, predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Hrvatska komora socijalnih radnika uputila je u četvrtak apel za hitnim prekidom govora mržnje prema socijalnim radnicima u javnom prostoru.

Apel su uputili povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

- Molimo javnost da se suzdrži od negativnih komentara, prijetnji, napada i govora mržnje, prema stručnim radnicima i drugim djelatnicima sustava socijalne skrbi.

Apeliramo i na javne osobe te visokopozicionirane predstavnike resornog Ministarstva da osvijeste kako njihova javno izgovorena riječ, a posebice prozivanje djelatnika sustava socijalne skrbi nekompetentnima, krivcima i odgovornima za sve loše u sustavu, ima dodatno negativan učinak na sigurnost djelatnika sustava socijalne skrbi, stoji u apelu.

Iz Komore socijalnih radnika izvijestili su da, posljednjih nekoliko dana, kao strukovna organizacija, s terena primaju obavijesti o povećanju broja prijetnji smrću i uvreda.

- Osuđujemo svaki oblik nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da zaštite djelatnike sustava socijalne skrbi, a posebice socijalne radnike koji su najizloženiji napadima, poručili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika.

 Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ranije je osudio incident koji se u četvrtak dogodio u Centru za socijalnu skrb Ivanić Grad, kada je nezadovoljni korisnik pokušao napasti socijalnu radnicu, a napad je spriječen intervencijom zaštitarke.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!