Korlaet: Novi sustav naplate i odvoza otpada bit će spreman 1. listopada

12.08.2022.

12:09

Autor: Hrvoje Reder/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT/Hina

Otpad u Zagrebu

Otpad u Zagrebu

Foto: Dnevnik / HRT

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet izjavio je danas kako se radi na uvođenju i osiguravanju infrastrukture za provedbu novog načina sakupljanje i naplate komunalnog otpada, istaknuvši da će do 1. listopada biti postavljena glavnina infrastrukture. 

- Implementacija kreće od 1.10. kao što smo obećali, u procesu su razni vidovi bavljenja problemom, rekao je Korlaet odgovarajući na pitanja novinara kako napreduje priprema za provedbu nove odluke o sakupljanju i naplati komunalnog otpada u Zagrebu.

Istaknuo je kako će uskoro biti na četiri lokacije u Zagrebu postavljeni prvi tipizirani nadzemni boksevi, ali i da je grad naručio 50 podzemnih spremnika koji će se sukcesivno ugrađivati od početka implementacije odluke 1. listopada u uži centar grada.

- Sigurno da to sve neće biti glatko i jednostavno, ali u suradnji s građanima, mislim da će ovu tranziciju uspješno provesti, rekao je Korlaet dodavši da će glavnina infrastrukture biti postavljena do prvog dana listopada.

"I dalje nema dovoljno mjesta za svu djecu u gradskim vrtićima"

Na novinarsko pitanje kakvo je stanje u gradskim vrtićima nakon provedenog žalbenog roka, Korlaet je istaknuo kako i dalje nema dovoljno mjesta za svu djecu čiji su roditelji zatražili upis u gradske vrtiće, ali da je taj broj ipak smanjen.

- U dogovoru s ravnateljima i ravnateljicama dječjih vrtića, jedan broj djece je ipak naknadno upisan u vrtiće, rekao je Korlaet i dodao da se ove godine na kraju oko 800 do 900 djece neće moći upisati u gradske vrtiće ove godine.

Imamo veliki porast broja jasličke djece, tu naprosto nemamo dovoljno kapaciteta. Dajemo sve od sebe da to kompenziramo srednjoročnim i dugoročnim projektima, istaknuo je Korlaet.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!