18:43 / 05.10.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./Hina

Kovačević iz Remetinca na pretragu stana pa natrag

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pretraga je počela poslijepodne, prema nalogu tužiteljstva.
Donedavni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević dovezen je iz Remetinca u kombiju pravosudne policije kako bi bio na pretrazi stana na Novoj cesti u Zagrebu, kojim se donedavno koristio.

➡️ USKOK proširio istragu protiv Kovačevića i još jedne osobe koja mu je sakrila novac
➡️ 
GONG prijavio dužnosnike i suca koji su posjećivali Kovačevićev klub
➡️ Afera "Janaf": Nakon Jelisavca krivnju priznali Gašparac i Maras
➡️ Grgić i Barišić odvedeni u Remetinec

Pretraga je počela oko 18:30, prema nalogu tužiteljstva. Četverosobni stan je u vlasništvu Kovačevićeve bivše supruge, javila je novinarka HRT-a Jelena Bokun za središnji Dnevnik.


Kovačević, u pratnji pravosudnih policajaca, s lisicama, bio je prisutan pretresu još jedne nekretnine koju je koristio. Nakon pretresa vraćen je u pritvor, a njegov odvjetnik nije mogao komentirati je li policija što izuzela iz stana. No zato je poručio da će kao, i prvi put, osporiti sve za što se Kovačevića tereti.

- Obavili smo jednu normalnu procesnu radnju i postupak ide dalje. Naša pozicija nije ništa narušena ovom procesnom radnjom. Kao i prvi put osporit ćemo sve činjenične navode i dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića.

Podsjetimo, uz glavne aktere te korupcijske afere - vlasnika Elektroprometa Krešu Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, pod istragom su i Tomislav Jelisavec, Katarina GašparacZvonko MarasMirjana ProdanVlado Zorić, Damir VrbancVatroslav Sablić, Iva Šuler i Ljubomir Perušić.

USKOK jedino za Ivu Šuler nije tražio određivanje istražnog zatvora, iz kojega su, nakon priznanja nedjela, pušteni Jelisavec, Gašparac i Maras. Iz izvora bliskih istrazi ranije se doznalo da je na priznanje krivnje navodno spremno još petero osumnjičenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!