Krstulović Opara vraća se u Sabor, odlazi Danica Baričević

14:37 / 15.09.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Andro Krstulović Opara

Andro Krstulović Opara

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu je odobrio HDZ-ovu zastupniku Andri Krstuloviću Opari, bivšem splitskom gradonačelniku, da se vrati u zastupničke redove iz kojih odlazi njegova zamjenica Danica Baričević.

Bez rasprave, s 87 glasova 'za' i jednim suzdržanim, Sabor je donio odluku da Krstuloviću Opari mandat prestaje mirovati danas, a da dužnost zastupnice prestaje obnašati Baričević.


Robert Jankovics, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je Saboru predložilo tu odluku, kazao je kako je Opara pisanu izjavu o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti podnio u zakonskom roku i kako su ispunjeni svi uvjeti da mu se udovolji.


Krstulović Opara potom je prisegnuo da će svoju dužnost obnašati odgovorno i savjesno, držati se Ustava i zakona, poštivati pravni poredak i zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!