11:57 / 15.02.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Lažni policajci uvjerili 88-godišnjaka da ima stotine tisuća krivotvorenih kuna

Novac

Novac

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Dvojica nepoznatih prevaranata uvjerili su u ponedjeljak 88-godišnjaka da u svojem stanu u Herucovoj ulici na Trešnjevci drži krivotvorenih nekoliko stotina tisuća kuna koje im je predao povjerovavši da su policajci, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.


U policiji kažu da su dvojica prevaranata došla do stana 88-godišnjaka kojem su se predstavili kao službene osobe i kazale mu da posjeduje krivotvorene novčanice koje im mora predati.

Ne sumnjajući u prevaru, 88-godišnjak im je dao nekoliko stotina tisuća kuna s kojima su se prevaranti udaljili, a policija im pokušava ući u trag.

Budući da su i prošlog tjedna zabilježene dvije slične prevare u policiji ponovno pozivaju građane na dodatni oprez i podsjećaju da, ukoliko se sretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih puste u dom, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi.

U policiji kažu da su se prevaranti spremni vrlo maštovito predstaviti kao zaposlenici razni institucija, pružatelji medicinskih usluga ili kao službene osobe kako bi iskoristili lakovjernost potencijalnih žrtava.

- Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koje zastupaju, naglašavaju u policiji.

Građanima preporučuju da, ukoliko sumnjaju na osobe koje se predstavljaju kao policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično, odmah nazovu 192 i prijave takve slučajeve te da zapamte što više detalja o tim osobama kako bi policiji pomogli u njihovom pronalasku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!