Liječnici neće štrajkati u svibnju

13.04.2023.

18:41

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Liječnička ordinacija

Liječnička ordinacija

Foto: Dnevnik / HRT

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata donio je odluku da liječnici neće štrajkati. S druge strane na dugotrajnom sastanku u Ministarstvu zdravstva postignut je dogovor vezan za uredbu o koeficijentima, koja će na snagu stupiti potkraj ovog mjeseca, a za liječnike znači povećanje plaća i izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, ali i liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s bolničkima.


- Prvi korak je napravljen, radi se uredba. Očekujemo da će biti temeljem današnjeg sastanka rok ispoštovati. Idemo dalje, čeka nas još puno posla, ima tu još stvari koje treba riješiti. Ovisno o tome ćemo poduzimati i daljnje aktivnosti. Za sada štrajka liječnika neće biti, rekla je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

- Mi smo dulje od 20 godina čekali da se naš koeficijent na plaću izjednači s našim bolničkim kolegama. U tom smislu mislim da je ovo doista značajan napredak. Računamo da će to ipak biti u jednoj stimulativnoj mjeri koja će barem jedan dio kolega zaustaviti odnosno ostaviti u našoj struci, istaknula je predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!