Lokacijska dozvola za hotel s 5 zvjezdica u Puli

10.01.2023.

17:00

Autor: HTV/HRT

Hotel Valkane u Puli

Hotel Valkane u Puli

Foto: HTV / HRT

Projekt hotela Valkane u Puli u zoni Lungomare dobio je pravomoćnu lokacijsku dozvolu. Podsjetimo, u listopadu prošle godine zbog gradnje tog hotela održan je referendum koji je propao jer je tek malo više od 9700 Puljana bilo protiv njegove gradnje. Pravomoćna lokacijska dozvola izdana je za područje bivšeg kamenoloma, a omogućuje izgradnju turističkih sadržaja predstavljenih idejnim projektom, odnosno hotela s pet zvjezdica na sedam katova. 

- Sada nastavljamo gdje smo stali i zbog čega smo čekali pravomoćnost. Nastavljamo pregovore, finalne pregovore s operaterima koji će upravljati hotelom i da na osnovu njihovih posljednjih uputa damo posljednje zahtjeve projektantima kako bi završili glavni projekt na osnovu kojeg očekujemo građevinsku dozvolu. To je nekih 4-5 mjeseci, koliko projektantima treba, dakle do kraja ljeta mislim da će projektanti imati gotov projekt, rekao je Zoran Kostić, voditelj projekta "Hotel Valkane".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!