07:56 / 23.05.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Zbog viška listića izbori se danas ponavljaju u pet općina, dva grada i šest županija

Lokalni izbori: Ponavljanje izbora zbog viška glasačkih listića (ilustracija, arhiva)

Lokalni izbori: Ponavljanje izbora zbog viška glasačkih listića (ilustracija, arhiva)

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Zbog viška listića u glasačkim kutijama, izbori za lokalnu vlast u nedjelju se ponavljaju u pet općina, dva grada i šest županija. 

Sve o lokalnim izborima pratite na našoj stranici #Lokalniizbori2021.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a za glasovanje vrijede ista epidemiološka pravila kao i prošle nedjelje.

U općini Donja Voća u Varaždinskoj županiji ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi.

U općini Marčana u Istarskoj županiji ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća.

U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača.

Izbori za načelnika ponavljaju se i u općini Gunja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i to na biračkom mjesto br. 2 Gunja.

U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja.

Orahovica i Vrlika, gradovi su u kojima se u nedjelju ponavljaju izbori za gradonačelnika, u Orahovici na biračkom mjesto br. 11 Duzluk, a u Vrlici na biračkom mjestu br. 5 Podosoje.

Orahovica se nalazi u Virovitičko-podravskoj, a Vrlika u Splitsko-dalmatinskoj županiji i današnji izbori u njoj ne bi trebali imati utjecaja na činjenicu da je u tom gradu novi mandat, s gotovo 64 posto glasova, izborio Jure Plazonić (HDZ).

Nakon što se u nedjelju navečer utvrde rezultati glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora u nedjelju, 30. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!