Majke odgojiteljice bile s Tomaševićem, nema pomaka u stavovima

24.11.2021.

16:09

Autor: V.G./P.F./HRT

Nema pomaka u stavovima oko ukidanja mjere roditelj-odgojitelj

Nema pomaka u stavovima oko ukidanja mjere roditelj-odgojitelj

Foto: HTV / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec primili su predstavnike roditelja - predsjednicu udruge Anu Mariju Berbić Lacko, odvjetnika udruge HURO Marka Faka, predstavnicu inicijative "Djeca su budućnost" Ljiljanu Dragić i demografa Stjepana Šterca. Nije došlo do promjena u stavovima dvije strana.

Odvjetnik udruge HURO Marko Fak rekao je nakon dvosatnog sastanka kako su razgovori bili konstruktivni, ali i da pomaka u stavovima dviju strana nema.

- Mi smo predložili da gradonačelnik povuče prijedlog odluke iz procedure i da ne ide na Gradsku skupštinu u 12 mjesecu te da se napravi temeljita analiza i eventualno formira radna skupina u kojoj bi bili naši predstavnici. Zasad je to odbijeno, ali se nadam da će se dijalog s gradonačelnikom nastaviti. Nismo dobili novi termin sastanka, rekao je Fak.

- Prosvjedi se nastavljaju, sve naše planirane aktivnosti se nastavljaju, to je 100%. Tužbe se još ne pokreću dok nova odluka ne stupi na snagu, rekla je predstavnica inicijative "Djeca su budućnost" Ljiljana Dragić. 

Iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO) kažu kako inzistiraju i dalje na povlačenju nacrta prijedloga odluke o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj.

- Inzistiramo na ozbiljnoj dubinskoj analizi s kvalitetnim zaključcima u koje bi bili uključeni demografi, ekonomski, socijalni pedagozi, ginekolozi i na osnovi toga bi se dalje reagiralo, rekla je Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica udruge HURO.

Novi prosvjed ispred gradske uprave je u subotu u 17 sati.

Građanska inicijativa "Djeca su budućnost" u utorak je održala prosvjed ispred zagrebačke Gradske uprave zbog ukidanja mjere "Roditelj odgojitelj", a prosvjednici su zatražili sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te da se ne diraju njihova stečena prava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!