Malena Kiara izgubila bitku za život

26.07.2022.

15:08

Autor: HRT/E.L.S.

Kiara Goršić

Kiara Goršić

Foto: HRT / HRT

Osmogodišnja djevojčica Kiara Goršić, koja je bolovala od zloćudnog tumora na mozgu, preminula je jučer, 25. srpnja, u SAD-u, javlja SibenikIN.

- Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela. Prekrasna naša djevojčice nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru Božjem, a roditeljima, seki i ostaloj obitelji iskrena sućut i da im dragi Bog da snage za dalje, ovu poruku objavila je danas udruga "Agenti dobrote - Šibenik".

ŠibenikIN-u je vijest potvrđena od osoba bliskih obitelji.

Podsjetimo, maloj Šibenčanki dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji, otputovala je u prosincu s obitelji na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Američke Države i bila prvo dijete iz Hrvatske koje su primili na takvo liječenje. Na kliničkoj studiji u San Franciscu provodi se ONC oralna kemoterapija koja se do sada u nekoliko slučajeva pokazala kao dosta uspješna, stabilizira i usporava rast tumora na određeno vrijeme. Iako je nakon prvih pretraga kontrolni magnet pokazao da se radi o regresiji tumora, djevojčica je nažalost izgubila bitku za život.

Evo kako smo i mi upoznali Kiaru i njenu obitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!