Malenica potpisao suglasnost za ostavku ravnateljice USKOK-a

20.04.2023.

11:16

Autor: HRT/D.M.

Zlata Hrvoj Šipek i Vanja Marušić

Zlata Hrvoj Šipek i Vanja Marušić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ministar Ivan Malenica potpisao suglasnost za ostavku ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Kako stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave, Malenica je "sukladno članku 10. stavku 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dao suglasnost na zahtjev Ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, za prestankom s radom u Uredu na vlastiti zahtjev".

- Sukladno Zakonu o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Odluku o prestanku rada Ravnatelja donosi Glavna državna odvjetnica. Glavna državna odvjetnica će sukladno mjerodavnim odredbama Zakona o Državnom odvjetništvu imenovati vršitelja dužnosti Ravnatelja za što nije potrebna suglasnost ministra, dodaje se u priopćenju.

Prema pisanju medija, za vršiteljicu dužnosti bit će potvrđena sadašnja zamjenica glavne državne odvjetnice Željka Mostečak, javlja Hina.Dosadašnja ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada u Uskoku iz osobnih razloga. Iako su u DORH-u naveli da se Marušić povlači iz osobnih razloga, mediji su izvijestili da iza ostavke Vanje Marušić stoji prometna nesreća koju je skrivio njezin vozač sa službenim automobilom, a kojeg je koristio u privatne svrhe. U DORH-u su kasnije potvrdili da se nesreća dogodila krajem ožujka 2022. godine u jutarnjim satima.

Ministar Malenica je najavio da će protiv službenog vozača biti pokrenut stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao zaposlenik Ministarstva skrivio prometnu nesreću te naglasio kako ostavka Vanje Marušić nema politički kontekst.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!