16:25 / 22.05.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Žana Morović

Marko Vučetić: Zadar je odlučio reći ne HDZ-u

Marko Vučetić, kandidat za zadarskog gradonačelnika

Marko Vučetić, kandidat za zadarskog gradonačelnika

Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV / HRT

Marko Vučetić, kandidat koalicije Srcem za Zadar za zadarskoga gradonačelnika, na konferenciji za novinare poručio je da rezultati prvog kruga lokalnih izbora pokazuju kako se događa "dalmatinsko proljeće" te političko i demokratsko buđenje prema HDZ-ovoj vlasti i upravljanju Hrvatskom.


- Dalmacija ne želi biti biti ni u kakvom poniženom položaju u odnosu na Zagreb. Demokracija počiva na ravnopravnosti. Ravnopravnost je, u ovih 30 godina,  svođenjem grada Zadra na stranačku utvrdu HDZ-a, u potpunosti onemogućena. Zadar nije doživio jednu sekundu demokracije i zbog toga je Dalmacija i Zadar zahvaljujući tom ponosu odlučila reći "ne" HDZ-u, izjavio je Marko Vučetić.


Vučetić je u prvom krugu izbora dobio povjerenje 26,32 posto birača. Aktualni zadarski gradonačelnik Branko Dukić, kandidat koalicije na čelu s HDZ-om ima potporu 38,47 posto birača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!