Medved: Svakim danom sve više dolazi do izražaja važnost Oluje

05.08.2022.

09:02

Autor: I.Z./HRT

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Foto: HTV / HRT

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dragovoljno je krenuo u obranu Hrvatske 1990. godine. Danas je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti čestitao svim hrvatskim braniteljima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO Oluja. Naglasio je kako svakim danom sve više dolazi do izražaja važnost VRO Oluja. 

- To je kruna svih naših bitaka i u njoj je sažeta sva ona težnja, sve one akcije i operacije manjeg ili većeg intenziteta, od obrane Domovine 1991. do konačnog oslobađanja, kako bismo omogućili prognanima vraćanje u svoje domove i imali Hrvatsku koja je realizirala svoj tisućljetni san, poručio je Medved.

Ministar hrvatskih branitelja, braniteljima je poručio da budu ponosni na sve što su učinili, a učinili su ogromno djelo.

- Očuvajmo zajedništvo, očuvajmo jedinstvo, to je naša najveća snaga. Izvjesimo danas ponosno hrvatske stjegove, proslavimo ovaj dan dostojanstveno, onako kako to zaslužuju hrvatski branitelji i Domovinski rat, poručio je Medved. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!