10:42 / 11.01.2021.

Autor: HRT/Hina

Medved: U narednih 20 dana realizirat ćemo proces smještaja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Medved je u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu" izjavio kako je već drugi dan nakon razornog potresa započeo program nabave i osiguravanja kamp kućica i kontejnera.
Načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tomo Medved  je izrazio nadu da će se u narednih 20 dana realizirati proces smještaja potresom pogođenog stanovništva u mobilne kućice i kontejnere.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ Markotić: Područja pogođena potresom jedan od prioriteta za cijepljenje
➡️ Plodna Baranja za razrušenu Banovinu

Medved je u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu" izjavio kako je već drugi dan nakon razornog potresa započeo program nabave i osiguravanja kamp kućica i kontejnera, kojih je danas na potresom pogođenom području sisačko-moslovačke županije 369.

Naveo je i kako je u organizaciji Vlade i Stožer jučer stiglo 299 mobilih kućica, a tijekom dana ih se očekuje još 70.

- U skladu s ovom dinamikom koju sada provodimo vjerujem da ćemo u narednih 20 dana realizirati cjelokupan proces, poručio je Medved i dodao kako je potrebno 1500 kućica i kontejnera.

Istaknuo je kako je na lokaciji ciglane u Petrinji već postavljano i useljeno 20 objekata, isto je i u sisačkoj ulici Sajmište te na parkiralištu sisačkom nogometnog kluba Segesta gdje je instalirano 35 objekata.

Za smještaj stanovništva najavljena i obnova sisačkog hotela Panonia, gdje bi se krajem tjedna trebali osigurati kapaciteti za privremeni smještaj.

Medved je kazao kako su u petrinjskoj vojarni smještane još 222 osobe.
Izvijestio je da je danas u Petrinji s pripremom i dostavom hrane počela državna tvrtka Pleter, te zahvalio svim ugostiteljima i obrtnicima koji već dva tjedna pripremaju hranu.

- Zahvaljujem svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima koji su s velikim iskustvom i srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi prehranili stanovništvo kada je najteže, naglasio je Medved.

Na općinama i gradovima je, dodao je, da na dnevnoj razini dostavljaju podatke o potrebama za hranom i lokacijama gdje se dostavlja, kao i odgovornu osobu za prihvaćanje i podjelu hrane.

- Nitko neće ostati bez obroka i u to budite sigurni, rekao je te najavio da se s ugostiteljima i nadalje nastavlja taj proces koliko to oni budu mogli i htjeli.

Medved je kazao i da službe i volonteri, zbog snijega i niskih temperatura, pojačano obilaze sva naselja te dijele vreće za spavanje, deke i sav nužan materijal da ljudi što lakše prevladaju ove teškoće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!