Mikulić: U jednoj je djelatnosti cijena skočila 160%, za to nema opravdanja

25.01.2023.

11:18

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić

Foto: HTV / HRT

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić najavio je za sutra nove rezultate inspekcije nadzora cijena. Ponovio je i neke rezultate objavljene prošloga tjedna. Od početka inspekcije do 19. siječnja u 1150 nadzora utvrđeno je 250 neopravdanih podizanja cijena. Dobra je vijest da je 73 posto trgovaca tijekom inspekcije vratilo cijene.

- Ne bih htio prejudicirati, ali najnoviji je podatak da je u jednoj djelatnosti cijena skočila 160 posto, to ću sutra prezentirati. Mislim da nema u ovom trenutku ni jednog opravdanog razloga da cijena skoči 160 posto, istaknuo je Mikulić.

Kaže kako su kontrole u trgovinama pokazale određena neopravdana povećanja cijena.

- Tijekom kontrole proizvoda u trgovinama - npr. kakao napitaka, konditorskih proizvoda, mlijeka, keksa, mliječnih proizvoda, jogurta, maslaca, hrane za životinje, konzerviranog povrća - utvrđena su neopravdana povećanja od 9 do 38 posto, rekao je glavni državni inspektor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!