17:02 / 29.03.2021.

Autor: P.F./HRT

Milanović o svojem opozivu s mjesta predsjednika Republike

Predsjednik Republike Zoran Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović objavio je novi status na Facebooku, odgovorivši premijeru Andreju Plenkoviću koji je danas javne nastupe predsjednika Milanovića proteklih nekoliko dana nazvao "političkim divljaštvom". Milanović se osvrnuo na javne komentare o njegovu opozivu i poručio premijeru da razmisli treba li njega opozvati.


Milanović je na Facebooku napisao kako je čuo da se raspravlja o njegovom opozivu te da Plenkoviću želi olakšati na način obavijestivši ga da je procedura opoziva Predsjednika Republike opisana u članku 105. Ustava RH te da je vrlo jednostavna i dobro uređena. Poručio je premijeru da krene u prikupljanje glasova, napisao je između ostalog predsjednik Milanović na sebi svojstven način u statusu.

Naveo je neke primjere pitao premijera Plenkovića treba li on biti opozvan - treba li premijer dati ostavku zbog nejednakih primjena epidemioloških mjera, manjka cjepiva, nedovoljno učinjenog nakon potresa u Zagrebu i na Banovini i stanja u hrvatskom pravosuđu.

Milanović je na Facebooku ustvrdio i kako premijer nije u stanju osigurati ravnopravnost hrvatskih građana s drugima u EU.

Na kraju je Milanović napisao kako je se korupcija uvukla u sve dijelove društva tijekom razdoblja u kojem je Plenković na mjestu premijera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!