16:05 / 29.03.2021.

Autor: T.D./HRT

Plenković o Mostu: Nema se što očekivati od destruktivne družine koja glumi da je desnica

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: IMS / HRT

Andrej Plenković je u posjetu kontejnerskom naselju u Glini odgovarao na pitanja novinara pa i na objavu Nikole Grmoje iz Mosta na Facebooku koji se obrušio na Plenkovića, ali i napisao kako neće smjenjivati predsjednika Zorana Milanovića. 

Andrej Plenković je rekao kako se Most pokazao tko su i što su prošle godine.

- Nema se što očekivati od jedne destruktivne družine koja glumi da je nekakva desnica. Nekakva klerikalna desnica, a prošle godine su mogli, ako su stvarno na tom političkom djelu spektra, podržati bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Oni su ljudima poručili da križaju listiće. Te neke stalne kritike HDZ-u i njegove tlapnje su svojstvene Grmoji. Sve ovo nije loše, sve je ovo jedan veliki proces razotkrivanja. Ljudi sve vide. Onaj tko sad ide na lokalne izbore mora znati ako slučajno misli dati glasove nekome iz redova Mosta da nema veze s onim spektrom na koji se želi pozicionirati. To su sve glumljenja, pogotovo od Grmoje, rekao je.

Grmoja: Nema razloga za opoziv predsjednika

Za dvotrećinsku većinu za opoziv predsjednika trebaju biti debeli razlozi, a mi inicijativu za smjenu predsjednika nećemo podržati, poručuje Most.

- Nikakvog razloga u ovom trenutku nema za opoziv predsjednika Milanovića. Mi ga nismo podržali na izborima, on nije bio naš izbor, ali način i retorika predsjednika ne mogu biti izgovor za njegov opoziv, ustvrdio je Nikola Grmoja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!