Milanović premijeru: Ne pomagaj, izginusmo

18:50 / 16.12.2021.

Autor: HRT

Facebook objava predsjednika Milanovića

Facebook objava predsjednika Milanovića

Foto: HRT / HTV

Na izjave premijera Andreja Plenkovića iz Bruxellesa na Facebooku je odgovorio predsjednik Zoran Milanović. 

- Objasnio nam je Andrej Plenković kako Zaključke Vijeća EU o Bosni i Hercegovini - dugoročno pogubne za Hrvate u toj državi i štetne po nacionalni interes Republike Hrvatske - treba derivirati, dekriptirati i dešifrirati. Po njemu, dakle, treba nastaviti raditi ono što već godinama rade prolazni politički direktori koji kao kolonijalisti baš to, deriviraju, dekriptiraju i dešifriraju prava i obveze konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine, na štetu Hrvata redovito, poručio je Zoran Milanović.

Dodaje kako je premijera "razumije" jer "odlučio svoj mizeran utjecaj u Briselu ne rasipati na takvu glupost kao što su temeljni nacionalni interesi Hrvatske i prava Hrvata u BiH". Premijera je upitao "Zašto nije Grlić Radmanu naložio da stopira usvajanje štetnih zaključaka?".

- Vidim kako je Plenković očekivao i moju zahvalnost što me je, ispada tako, branio u Sarajevu. Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata, malobrojnijeg naroda u BiH. Ne pomagaj, izginusmo. Osim toga, zbog čega bi me branio? Zar ne mislimo isto?, upitao je Milanović. 

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Bruxellesu kako su zaključci Vijeća EU-a o proširenju puno bolji za Hrvate u BiH nego što su bili zaključci summita NATO-a, na kojemu je Hrvatsku predstavljao predsjednik Zoran Milanović. Za zadnje Milanovićevo pismo je kazao kako ga je doživio "kao njegovu osobnu zahvalnost za moja stajališta izrečena u Sarajevu kad su me pitali što mislim o njegovim izjavama vezano za genocid u Srebrenici". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!