19:11 / 26.03.2021.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Milanović oštro o postupku izbora predsjednika Vrhovnog suda

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Izbor za predsjednika Vrhovnog suda i danas je bio glavna tema i ponovno su dominirala međusobna prozivanja i optuživanja. Predsjednik Zoran Milanović branio je svoju kandidatkinju Zlatu Đurđević i pritom nije birao riječi. Oštro je napao premijera Plenkovića, predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

- Plenković je danas govorio da nema šanse, da će onda oni vidjeti koji su kandidati... Plenkoviću, Ustav kaže da Predsjednik Republike, to sam voljom hrvatskih ljudi ja, predlaže predsjednika Vrhovnog suda, ne ti prijatelju, ne HDZ, ne tvoj patrijarh i sponzor Vlado Šeks, kolega Sova, poručio je Milanović.

- 15 godina se bavim politikom, na svakim izborima dobijem više glasova hrvatskih Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom, nepoštenom i vrijeme je da se to konačno kaže, rekao je Milanović.

- Predsjednik Sabora, gospodin Jandroković je lažov. Igra se vrlo opasnim stvarima, optužio ju je praktički da je hrvatski izdajnik, što je sljedeće, hoće joj brojati krvna zrnca?, upitao je predsjednik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!