Milanović reagirao na Plenkovićeve izjave oko pritiska na DORH

17.05.2022.

18:24

Autor: HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je na facebooku reakciju na izjavu premijera Andreja Plenkovića u vezi s njegovim pozivom DORH-u. 

Reakciju predsjednika Republike Zorana Milanovića prenosimo u cijelosti: 

"Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva “neovisna”, trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se “neovisna” državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj “neovisnosti”. Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju “neovisnost”. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam - kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?", navodi se u priopćenju Zorana Milanovića. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!