Ministarstvo zdravstva: Inspekcijski nadzor još je uvijek u tijeku

12.08.2022.

16:19

Autor: T.V./HRT

Vladimir Matijanić

Vladimir Matijanić

Foto: HTV / HRT

Ministarstvo zdravstva objavilo je priopćenje u kojem izvještava javnost da je još uvijek u tijeku zdravstveno-inspekcijski nadzor u svakoj zdravstvenoj ustanovi koja je sudjelovala u postupku zbrinjavanja Vladimira Matijanića.

U skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, u tijeku je zdravstveno-inspekcijski nadzor koji se obavlja redom u svakoj zdravstvenoj ustanovi koja je sudjelovala u postupku zbrinjavanja pacijenta Matijanića. S obzirom da zdravstvena inspekcija djeluje u sklopu Samostalnog sektora za inspekcije u zdravstvu, sukladno tome Ministarstvo zdravstva ne može vremenski utjecati na istu te prejudicirati završetak odnosno zaključak inspekcije, stoj u priopćenju.

Kako smo već izvijestili javnost, po završetku zdravstveno-inspekcijskog nadzora i donesenom zaključku struke, promptno će se obavijestiti obitelj preminuloga, nadležna stručna i državna tijela kao i hrvatska javnost, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!