15:28 / 12.05.2022.

Autor: HRT

Mirelu Čavajdu odbili u Petrovoj bolnici, ide u Sloveniju

Mirela Čavajada

Mirela Čavajada

Foto: HRT / HTV

Mirela Čavajda odlučila je prekid trudnoće obaviti u Sloveniji jer su joj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rekli da joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb u skladu s odlukom drugostupanjske komisije, doznaje se od njezine odvjetnice Vanje Jurić.

Čavajda se danas obratila Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj sa zahtjevom za prekid trudnoće, u skladu s odlukom drugostupanjske komisije KBC-a Zagreb i uputom koju je ministar zdravstva Vili Beroš dan prije dao na konferenciji za novinare. Bolnica u Petrovoj, međutim, nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije i odredbama zakona koji regulira prekid trudnoće.

S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njezina obitelj odlučili su se radi postupka prekida trudnoće obratiti Kliničkoj bolnici u Ljubljani, kaže odvjetnica.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je jučer da je drugostupanjska komisija KBC-a Zagreb odlučila da Čavajda može obaviti medicinski zahvat prekida trudnoće i može se javiti u neku od zagrebačkih bolnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!