Mirno okupljanje roditelja odgojitelja pred Tomaševićevim stanom

16:08 / 01.12.2021.

Autor: V.G./HRT

Okupljanje roditelja odgojitelja

Okupljanje roditelja odgojitelja

Foto: HTV / HRT

Nakon niza prosvjeda ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva roditelji odgojitelji odlučili su promijeniti taktiku. S obzirom na to da gradonačelnik Tomislav Tomašević ne odustaje od ukidanja njihovih dosadašnjih novčanih prava, nekolicina je večeras došla s transparentima ispred njegova stana.


- Njegov posao je da bude gradonačelnik i njegov posao bi trebao biti 24 sata dnevno, došli smo ga podsjetiti da misli na nas, Ljiljana Dragić, majka odgojiteljica i organizatorica prosvjeda inicijative "Djeca su budućnost".

- Nakon tog jednog mira i zajedništva u kući, među djecom i majka koja dočekuje doma dječicu i svog muža, sad bi ona trebala ići raditi s 40 godina i bolesna, kazala je Olga Cvitanić Vrbanić.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović u utorak je, na sastanku s predstavnicima roditelja odgojitelja koji se protive ukidanju te mjere, najavio da će Klub zastupnika SDP-a amandmanom na prijedlog gradskog proračuna predložiti da se više novca izdvoji za vrtiće.

Klisović je kazao kako će jedan od SDP-ovih amandmana na gradski proračun za iduću godinu biti vezan uz mjeru roditelj odgojitelj, odnosno uz svojevrsne kompenzacijske mjere koje bi uz nju morale ići.

- Dakle, naš amandman će biti usmjeren na to da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora koji bi se pretvorili u vrtiće i zapošljavanje novih teta odgojiteljica u vrtićima koje bi vodile brigu o djeci, istaknuo je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!