12:26 / 18.08.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Most o odvozu glomaznog otpada: "Ovo nije zelena politika zbog koje je Možemo dobio izbore"

Zvonimir Troskot

Zvonimir Troskot

Foto: HTV / HRT

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot i vijećnici Mosta iz Sesvetskog Kraljevca i Soblinca upozorili su u srijedu na nedopustiv potez zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradskih upravnih tijela u vezi otvaranja novih odlagališta otpada u Sesvetama.

- Sesvetama se obećavalo zelenilo, a dobile su smeće, ustvrdio je Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare i najavio da će tražiti rješavanje tog problema u Gradskoj skupštini.

- To nema veze s proklamiranim zelenim politikama, a gradska četvrt i mjesni odbori ništa o tome nisu znali, kazao je Troskot dodavši da je tako radila i bivša zagrebačka vlast.

Filip Fanjek iz Mjesnog odbora Soblinec izjavio je kako je od susjeda saznao da se nešto sprema, a ne od službenih institucija Grada Zagreba.

- Od početka Tomaševićeve vlasti Sesvete su dobile dva odlagališta otpada, u Soblincu i sada u Sesvetskom Kraljevcu. U kampanji je pričao jedno, a dobili smo drugo, umjesto zelenila smeće, rekao je Fanjek.

I Marko Blažević iz Sesvetskog Kraljevca također je iz medija saznao za odlaganje glomaznog otpada na tom području te zatražio pojašnjenje od gradskih institucija.

- Sustav nas je zaboravio, a promjene u odnosu prema Sesvetama nema, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!